Ingefærkarry med kylling

Lækre kylling i ingefærkarry pyntet med sød kartoffel og friske koriander.
Kyllingeboller i ingefærkarry

Frisk karry ret med kylling, æbler og ingefær

Denne karry ret er skøn, frisk og nem at lave. 

Du kan lave dobbelt portioner og fryse ned, så har du en lækker færdigret til en anden dag. 

Det skal du bruge

Sådan gør du

Lav kødbollerne ved at tilsætte hakket løg, ingefær og hakket kylling i en skål. Tilsæt salt, peber, æg, madlavningsfløde og havergryn og rør det hele sammen til en fars. Stil farsen i køleskabet i 10 minutter.

 

Bring en stor gryde med bouillon i kog. Form farsen til kødboller ved hjælp af en ske, kog kødbollerne i bouillonen i 7-8 minutter, tag dem op og læg dem på en tallerken. 

Gem bouillonen til senere.

 

Lav saucen ved at tage tilsætte løg, ingefæren, sød kartoffel og æbler – skær dem i grove stykker. Varm olivenolie op i en gryde, steg din snittet grønsager, tilsæt karry og olivenolie, hvis det bliver for tørt. Hæld derefter æblecidereddike på og tilsæt 4 dl af den gemte bouillon samt kokosmælk og lad det simre i 20-30 minutter, indtil æbler og løg er møre.

 

Hæld pandens indhold i en blender og blend det til en glat sauce. Hæld saucen tilbage i panden og smag til med salt, peber og eddike. Juster konsistensen med mere bouillon, hvis saucen er for tyk.

 

Tilsæt kødbollerne til saucen og varm det hele forsigtigt igennem. Server med kogte grov ris og top med friske koriander og sød kartoffel skåret i tern. 

 

Retten er nu klar til servering.

Måske kan du også lide

Brændende kærlighed
Aftensmad

Brændende kærlighed med pulled pork

Her er en nyfortolkning af brændende kærlighed med pulled pork og persille, smager skønt også er den smuk at se på.

Fiskefrikadeller med krydderurter og kapers
Aftensmad

Fiskedeller med krydderurter

Skønne fiskefrikadeller med krydderurter og kapers, perfekt til en god rugbrøds mad eller til en simple salat.

tilmeld dig vores nyhedsbrev