Frisk karry ret med kylling, æbler og ingefær
Denne karry ret er skøn, frisk og nem at lave.
Du kan lave dobbelt portioner og fryse ned, så har du en lækker færdigret til en anden dag.
Det skal du bruge
- 3 stk løg
- 2 stk æbler
- 1 stk ingefær
- 1 godt stykke sød kartoffel
- 2 spsk karry
- 1 spsk æblecidereddike
- 400 gram hakket kylling
- 1 stk æg
- 1/2 dl madlavningsfløde
- 40 gram havergryn
- 1,5 liter grøntsagsbouillon
- 2 dåser kokosmælk
Sådan gør du
Lav kødbollerne ved at tilsætte hakket løg, ingefær og hakket kylling i en skål. Tilsæt salt, peber, æg, madlavningsfløde og havergryn og rør det hele sammen til en fars. Stil farsen i køleskabet i 10 minutter.
Bring en stor gryde med bouillon i kog. Form farsen til kødboller ved hjælp af en ske, kog kødbollerne i bouillonen i 7-8 minutter, tag dem op og læg dem på en tallerken.
Gem bouillonen til senere.
Lav saucen ved at tage tilsætte løg, ingefæren, sød kartoffel og æbler – skær dem i grove stykker. Varm olivenolie op i en gryde, steg din snittet grønsager, tilsæt karry og olivenolie, hvis det bliver for tørt. Hæld derefter æblecidereddike på og tilsæt 4 dl af den gemte bouillon samt kokosmælk og lad det simre i 20-30 minutter, indtil æbler og løg er møre.
Hæld pandens indhold i en blender og blend det til en glat sauce. Hæld saucen tilbage i panden og smag til med salt, peber og eddike. Juster konsistensen med mere bouillon, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt kødbollerne til saucen og varm det hele forsigtigt igennem. Server med kogte grov ris og top med friske koriander og sød kartoffel skåret i tern.
Retten er nu klar til servering.