Skøn afrikansk inspireret gryderet
En helt igennem nem og fantastisk kødfri ret, den smager skønt og mætter. Lav en stor portion så du kan fryse portioner ned, det kan spare dig tid og penge.
Det skal du bruge
- 6 søde kartofler
- 1 tsk spidskommen
- 1 glas chipotle chili
- 2 stk løg
- 300 gram gulerod
- 200 gram bladselleri
- 1 håndfuld koriander
- 3 dåser kidney bønner
- 1 dåse sorte bønner
- 3 dåser flåede tomater
- Lidt fraise
- 1 stk avocado
- 200 gram ris (4 personer)
Sådan gør du
Skræl sød kartoffel og gulerødder, skær dem i tern, skær så selleri i skiver. Pil dine løg og hvidløg finhak.
Varm nu en stor gryde op med olivenolie.
Start så med at stege sød kartofler, så gulerødder og resten af dine grøntsager.
Tilsæt nu spidskommenfrø, chili pasta, hakket koriander og et glas vand, lad det simre i 5-10 minutter.
Tilsæt så flåede tomater, sorte bønner og kidneybønner, rør det hele godt sammen og lad det simre 5-10 minutter mere.
Lav ris imens din kartoffel, chili gryden simre.
Smag løbene retten til med salt og peber, når du synes den har en dejlig smag, kan du anrette.
Server med avocado-skriver, koriander og en lidt fraise
* Frys resten af chiligryden ned, når du har taget det du skal spise.