Italiensk klassiker, focaccia brød
Her er en simple opskrift på et lækkert og sprødt focaccia brød.
Perfekt som snack og hygge mad i weekenden.
Det skal du bruge
- 20 gram gær
- 300 gram lunkent vand
- 10 gram salt
- 1 halv dl olie
- 1 stk hvidløg
- 1 stk citron
- 1 håndfuld rosmarin
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Start med at opløse gæret i vandet, tilsæt derefter salt, mel og olie. Rør dejen grundigt sammen, indtil melet er helt opløst i vandet og indtil dejen begynder at slippe skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter på et lunt sted.
Smør nu et ovnfast fad med olie, og spred dejen ud på fadet. Hæld lidt olie over og tryk nogle huller i brødet med fingrene, lad det så hæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Bag nu brødet i 15 minutter og tag det ud af ovnen, fordel så citron skiver og rosmarin på toppen, krydr med flag salt. Sæt brødet tilbage i ovnen og bag det yderligere 15 minutter, indtil det har fået en flot gylden overflade.
Tag brødet ud af ovnen og pynt med lidt frisk rosmarin, drys med lidt salt og peber.