Krydderet Bao
Skønne bao med massere af smag, en sand gastronomisk oplevelse.
Det skal du bruge
- Marinerede nakkekoteletter
- 2 nakkekoteletter
- 4 spiseskefulde sojasauce
- 2 spiseskefulde hoisinsauce
- 1 spiseskefuld honning
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 teskefuld friskrevet ingefær
- 1 spiseskefuld vegetabilsk olie til stegning
- Salt og peber efter behov
- Rødbede- og Gulerodsstrimler
- 2 gulerødder, skrællet og skåret i tynde strimler
- 1 rødbede, skrællet og skåret i tynde strimler
- 1 spiseskefuld risvineddike eller æblecidereddike
- 1 teskefuld sukker
- En knivspids salt
- Chili Mayo:
- 4 spiseskefuld mayonnaise
- 1 spiseskefuld sriracha-sauce
- 1 knust hvidløg
- Saften fra 1/2 lime
- Bao-boller
- 8 færdiglavede bao-boller (du kan finde dem i de fleste asiatiske supermarkeder)
- Sesamfrø til drys
- Frisk koriander til pynt
- Frisk forårsløg til pynt
Sådan gør du
Marinerede nakkekoteletter, ved at blande sojasauce, hoisinsauce, honning, knust hvidløg, friskrevet ingefær, salt og peber i en skål. Rør godt for at blande ingredienserne. Når marinaden er godt plandet, tager du nakkekoteletterne i en zip-lock pose og hælder marinaden over. Luk posen og massér marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter, og gerne længere.
Opvarm vegetabilsk olie på en pande over medium varme. Steg de marinerede nakkekoteletter i cirka 5-7 minutter på hver side, indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem hvile i et par minutter, før du skærer dem i tyndere skiver.
Skær nu rødbede- og gulerodsstrimler, lig strimlerne i en skål og tilsæt risvineddike, sukker og salt. Rør godt, så sukkeret opløses, og strimlerne er godt dækket. Stil det til side.
Lav så Chili Mayo, ved at blande mayonnaise, sriracha-sauce, hvidløg og limesaft. Rør godt, indtil saucen er ensartet og krydret. Smag til og juster mængden af sriracha-sauce efter ønsket styrke.
Varm nu bao-bollerne efter anvisningerne på pakken eller damp dem i en bambusdamper i cirka 5-7 minutter, indtil de er varme og bløde.
Samling, åbn forsigtigt hver bao-bolle og fyld den med skiver af marinerede nakkekoteletter. Top med rødvede og gulerodsstrimler, et drys af sesamfrø, frisk koriander, forårsløg og et strejf af chili mayo. Gentag processen for de resterende bao-boller.
Server straks, mens bao-bollerne stadig er varme og indbydende.