Efterårs salat som varmer madhjertet
Det er koldt udenfor og vi har brug for en masse god nærig for at holde os varme.
Hvedekernesalaten er en helt perfekt efterårsret, den er sprød, mætter også er den dejlig at se på.
Her får du en opskrift med blomkål, krydderurter og kerner. Samt en skøn hjemmelavet thain dressing der topper retten, det kan kun give et smil på læberne en kold efterårs aften.
Rigtig efterårs lækker.
Det skal du bruge
- 200 gram kerner
- Lidt blomkål
- 1 dl persille, finthakket
- 1 dl mynte, finthakket
- 1 granatæble
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 dåse kikærter
- 1 halv citron, med fint revet skal
- 1 spsk lys tahin
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk stødt spidskommen
- 3 spsk vand
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Skær blomkålen i skiver, svits den hurtigt på panden. Tag dem af og steg hurtigt dine drænet kikærter.
Skær forårsløg, persille og mynte. Bland så blomkål og de snittet grønsager sammen med kernerne og granatæble.
Lav nu dressing ved at blande thain, hvidløg, spidskommen, citronsaft og vand, rør det godt rundt til den har en skøn konsistens.
Anret salaten og server dressing ved siden af eller ovenpå.
Velbekomme