Den dejligste indiske linse suppe
En skøn suppe som mætter og er miljøvenlig, den helt perfekt måde at få bælgfruger på.
Det skal du bruge
- 1 dl røde linser
- 1 dl gule ærter
- 1 tsk gurkemeje
- 2 spsk korianderfrø
- 3 stk tørrede røde chili
- 1 stk stjerneanis
- 2 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk squash
- 2 stk tomat
- 1 spsk tamarind
- 2 spsk kokos olie
- 1 tsk sennepsfrø
- 3 tsk neutral olie
- 10 stk karryblade
- 4 stk laurbærblade
Sådan gør du
Kog linser, ærter og gurkemeje i en gryde med vand, og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil bælgfrugterne er møre. Rør i blandingen, så bælgfrugterne opløses og det bliver til en tyk masse.
Rist krydderierne på en tør pande i ca. 3 minutter
Skær løg, gulerod, squash og tomater i små stykker, kog dem i en stor gryde med vand indtil de er møre.
Hæld kogende vand over tamarinden i en lille skål og lad den udbløde.
Blend nu de ristede krydderier sammen med kokosolie og et par spiseskefulde af de kogte bælgfrugter blend det til en pasta. Hvis blenderen har svært ved at få fat, kan du tilsætte mere af de kogte bælgfrugter.
Tilsæt tamarindvandet, krydderipastaen og de kogte bælgfrugter i gryden med de kogte grøntsager.
Lad det simre i ca. 15 minutter, og smag til med salt
Tilsæt sennepsfrø, chili og karrybladene i suppen, så er retten klar til servering.