Vietnamesisk nudelsuppe med oksekød, en perfekt Pho
Pho supper er de lækreste supper, en helt fantastisk kulinarisk oplevelse.
Du kan server den for familien eller for gæster, det er hyggeligt og spændende.
Her er en opskrift med baseret på kylling.
Det skal du bruge
- 1 flanke steak
- 1 liter oksebouillon
- 3 stk løg, skåret i både
- 2 stk gulerod
- 1 kanelstang
- 5 stk nelliker
- 1 spsk ingefær
- 2 stk hvidløg
- 2 tsk sukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 pakke grov nudler
- 4 stk forårsløg, finthakket
- 1 rød chili, skåret i skriver
- 1 pakke bønnespirer
- 1 håndfuld frisk mynte med stængler
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfuld basilikum, grofthakket
- 2 stk lime
Sådan gør du
Steg din flanke steak, og lad den hvile imens du går igang med suppen.
Start med at find en stor suppegryde og tilsæt bouillon, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, æblecidereddike og fishsauce. Bring det hele i kog og lad det simre under låg i minimum 30 minutter, tilsæt evt. et par skiver af din okse flanke steak.
Tilsæt oksekødet til suppen og lad det simre i ca. 8-10 minutter. Tilføj nudlerne og juster smagen med lidt sukker. Smag også til, om der er behov for mere fishsauce, salt og peber.
Anret al fyldet til suppen på et fad eller i nogle skåle, så gæsterne kan tage, hvad den topping de ønsker, og toppe deres suppe ved bordet. Fordel den varme suppe i skåle og server sammen med fyldet.
Til sidst kan du tilføje friske bønnespirer, krydderurteblade og chili på suppen i de mængder, du ønsker.
Dryp lidt limesaft over suppen lige inden servering.