En autentisk Pho opskrift
Skøn suppe til en kold søndag, perfekt opskrift for vietnam elskeren.
Det skal du bruge
- 1,5 – 2 kg. oksekraftben eller osso buco
- 1 stort løg
- 2 stk ingefær
- 2 stk gulerødder
- 1 stk kinaradis
- 6 stk neliker
- 2 stk kardemomme kapsler
- 2 stk kanal stænker
- 1 spsk fennikefrø
- 1 spsk korianderfrø
- 1 pakke risnudler
- 500 gram rostbeef
- 1 stk rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 2 stk lime
- 2 spsk fiskersauce
- 1 pakke bønnespirer
Sådan gør du
Rens kød og knogler, blanchere kort i kogende vand. Tag knoglerne op efter 10 minutter og skyl dem i koldt vand.
Fyld en stor suppegryde med vand og tilsæt knoglerne. Lad det koge i mellem 2-6 timer for at opnå den bedste smag.
Skræl ingefær, gulerødder, kinaradis og løg. Grill dem hurtigt på en pande. Tilsæt så ingefær, løg, kinaradis og gulerødder i suppen.
Læg de tørrede risnudler en skål med vand, så de bliver bløde. Kog så de blødlagte risnudler i vand i ca. 15 sekunder og tag dem op
Skær roastbeefkød i tynde skiver.
Rist krydderierne, herunder nelliker, kardemomme, kanel, fennikelfrø, stjerneanis og korianderfrø på en pande for at frigive deres smag og aroma. Læg alle krydderierne i en pose, f.eks. en tepose, og tilsæt den til suppen. Tag krydderiposen op efter 40-45 minutter, tilsæt nu sukker og salt.
Klargør nu din pho-skål ved at tilsætte nudler, roastbeef, forårsløg og rødløg.
Tilsæt den kogende suppefond direkte i din pho-skål.
Server nu pho-suppen sammen med hoisin sauce, fiskesauce, frisk chili og lime, top med koriander og basilikum.