Den vietnamesiske nudelsuppe
Elsker du vietnamesisk mad, eller er du bare helt vild med pho suppe?
Så er denne opskrift lige noget for dig, en klassisk pho suppe med oksebryst, den smager skønt og frisk
– lige som en pho suppe skal være.
Det skal du bruge
- 400 gram oksebryst
- 15 dl oksebouilon
- 1 frisk ingefær
- 10 hele peberkorn
- 3 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 10 hele korianderfrø
- 2 spiseskeer fiskesauce
- 4 forårsløg
- 1 rødløg
- 200 gram nudler
- 10 stilke friske koriander
- 100 gram bønnespirer
- 1 lime
- 1 håndfuld mynte
- 1 pose peanuts
Sådan gør du
kog noget vand og tilsæt okseboulion, læg oksekødet i en stor gryde og tilsæt boulion blandingen så det dækker kødet i gryden. Tilsæt sorte peberkorn, stjerneanis, kanel, nelliker, korianderfrø og skrællet ingefær i skiver.
Tilsæt fiskersauce og bring nu gryden i kog, når gryden koger, skruer du ned og lader suppen simre i 1 time og 30 minutter, smag til undervejs med fiskersauce, salt og peber.
Når der er gået 1 time og 30 minutter tage du oksebrystet op af gryden og skære det i tynde slices.
Kog nu nudlerne, i en gryde ved siden af så de er klar til at komme i suppen, tilsidst skal du rense og snitte forårslog i tynde skriver
Suppen er nu klar, anret med oksebryst, nudler og forårsløg.