Couscous salat har aldrig været bedre
Her er en super let couscous salat til den travle hverdag, smager skønt og er fyldt med næring.
Perfekt ret til en kødfri dag, hvis du vil have mere protein kan du tilføje kikæreter eller æg, et super alternativ til kød.
Retten er inspireret af det marokanske køkken, men kan laves på flere hundred forskellig måder.
Det skal du bruge
Sådan gør du
- 1 pose grønkål
- 2 stk radiser
- 50 gram cherrytomater
- 1 æble
- 1 god håndfuld kerner
- 1 god håndfuld frisk bredbladet persille
- 2 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk flydende honning
- 200 gram couscous
Vask og skær grønkål, radiser, cherrytomater. Fordel dem på en bradepande, tilsæt lidt salt, peber og oliven olie. Bag dem så i ovnen på 160 grader i cirka 30 minutter.
Kog vand i en gryde eller elkedel, hæld det ud over couscous i en skål, put et låg på og lad det trække uforstyrret i cirka 30 minutter.
Hvis du vil tilføje æg skal du koges nu, og hvis kikærter dræn nu dåsen, og steg dem på panden i cirka 10 minutter.
Hak bredbladet persille og snit æblet.
Lav dressing ved at blande olivenolie, æblecidereddike, honning, hvidløg, dine hakket kryderurter samt salt og peber.
Mix nu alle ingredienser sammen, og evt. pynt salaten med feta
Retten er klar til servering, enjoy.