Butternutsquah er en gave
Super simple salat som mætter, perfekt til en kold efterårsaften.
Smager så lækker og varmer hjertet.
Det skal du bruge
- 1 stk butternut squash
- 100 gram rødkål
- 1 stk gulerod
- 1 stk agurk
- 1 stk avocado
- 1 tsk olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld mynte
- 1 stk lime, du skal bruge skallen
- 2 dl sødmælks yoghurt
- 3 tsk harissa
- Salt og peber efter behov
- Lidt sesamfrø
Sådan gør du
Del butternutsquash på midten, tøm den for kerner. Skær den nu ud i stænger og lidt den på en bradepande, drys til salt og peber udover samt lidt olivenolie, sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.
Tag så butternutsquash ud af ovnen og lad dem køle imens du snitter persille, mynte, agurk, rødkål, gulerod og limeskal.
Lav dressingen ved at blande sødmælks yoghurt med harissa, rør den godt rundt, smag til med salt og peber.
Andre nu butternutsquash, start med at putte agurk, gulerod, og rødkål i en skål. drys så med snittet krydderurter og sæt butternutsquash stængerne i siden, top med en avocado, sesamfrø og lidt af harissa dressing.
Maden er nu klar til servering, enjoy.